Изключително добри музиканти, които правят страхотна музика, стъпила на основата на фламенко – това са UHF (Ultra High Flamenco). В тази група си дават среща великолепни инструменталисти, извървели дълъг път поотделно в групите на Херардо Нунес, Висенте Амиго, Мигел Поведа, Марина Ередиа. Формацията се ражда през 2005 г, когато Хосе Кеведо “Болита”, Пабло Мартин, Алексис Льофевр и Пакито Гонсалес се събират, за да акомпанират на фламенко трупата на Хоакин Грило и разбират, че може да продължат пътя си заедно.

Наричат групата UHF (това е абревиатурата за УКВ, ултра къси вълни, но в случая сме на вълните на фламенкото). Дебютният им диск е записан като лайв сесия в студиото в Морон, а програмата е представена на множество престижни джаз и уърлд фестивали – в Испания, Швеция, Германия, Франция, Норвегия, Холандия. Вторият им албум е наречен „Bipolar“ и именно той ще бъде представен тук в София. И двата им албума печелят наградата „най-добър албум на годината“ на UFI в Испания.

Ultra High Flamenco ще смесят джаз и фламенко в София Лайв Клуб на 6 юни 1

UHF продължават пътя, започнат от хора като Пако де Лусия, Томатито и Висенте Амиго, които дават самостоятелен живот на инструменталната импровизация във фламенкото. Тук китарата на Болита и кахона на Пакито Гонсалес разговарят с нетипични за фламенкото инструменти, като контрабаса на Пабло Мартин и цигулката на Алексис Льофевр. А резултатът е вдъхновено, въодушевяващо експлозивно изпълнение на нови мелодии, стъпили на фламенко основа и облечени в широко скроена джаз дреха.