Sofia Jazz Days представя:
NOISE LINGUISTIX със специалното участие на Росен Захариев и Христо Йоцов
Кино Кабана, 17 юли 2022 от 20:30
Вход свободен

Noise Linguistix е музикална инициатива на басиста Михаил Иванов, в сътрудничество с китариста Александър Логозаров. За концерта на Sofia Jazz Days към дуото ще се присъединят специалните гости Росен Захариев (тромпет) и Христо Йоцов (барабани).

Sofia Jazz Days: NOISE LINGUISTIX със специални гости Росен Захариев и Христо Йоцов, 17 юли 2022 1

Михаил Иванов е добре познат както на българската, така и на eвропейската музикална сцена. Той е носител на много международни награди, между които и наградата за най-добър солист на конкурса Dutch Jazz Competition, който се провежда на North Sea Jazz Festival в Ротердам, Нидерландия.

Разнообразието от стилове, в които той се чувства у дома си, го водят до сътрудничество с имена като Малик Медзадри (Magik Malik), Итамар Борохов, Лиз Райт, Майкъл Мосман, Алексия Василиу, Теодосий Спасов, Антони Дончев, Христо Йоцов, Мартин Любенов и др.

Около основното ядро на Noise Linguistix, Александър Логозаров (китара) и Михаил Иванов (бас) гравитират няколко специално подбрани гост-музиканти и така се ражда дебютния им албум ‘Scattered Vibrations от 2021 („Разпилени вибрации“) с камерно и едновременно с това и пространствено звучене. Вътре се редуват наситени, ритмични импровизации, очаквани и неочаквани мелодии и комбинации от различни инструменти. Музиката е гъвкава и податлива на настроенията на музикантите, а талантът и чувствителността на всеки от участниците ѝ придават различни измерения.

Концертният цикъл „Sofia Jazz Days“ ще се проведе за втора поредна година на 8 и 17 юли в кино „Кабана“ като част от лятната програма на СО с концерти на групите – A3ck със специален гост Димитър Льолев и Noise Linguistix със специалното участие на Росен Захариев и Христо Йоцов.

Включете се в събитието във Фейсбук и поканете приятели!

Вижте информация за другия концерт от Sofia Jazz Days – група А3СК, 8 юли

Концертите ще започнат в 20:30 ч, вход – свободен.

Концертите се осъществяват с подкрепата на „Столична община – Лятна програма“.