Sofia Jazz Days представя:
Теодор Петков трио
Кино Кабана, 15 август от 20:30
Вход свободен

Вторият концерт от Sofia Jazz Days ще представи триото на пианиста Теодор Петков, в което участват Васил Хаджигрудев – контрабас и Борислав Петров – ударни.

Идеята за създаването на “Теодор Петков трио” идва след съвместното им участие с Александър Сипягин в Букурещ през 2019 г. Теодор Петков, познат на публиката като “Тото”, е възпитаник на Милчо Левиев и по-късно става негов асистент. Завършва магистърска степен по “Креативно музикално продуцентство” във Великобритания. Член на “Европейски джаз оркестър” и на Британския музикален съюз, той е активен изпълнител, композитор, аранжор и продуцент на проекти като: “Flying Wiseguy”, “Йоцов кларинет секстет”, “Unspoken”, “Биг Бенд Стара Загора”, “Animation Expose” – като автор на фоли, аудиодизайн, аудиоинженер и композитор за късометражния филм “Sunshine”. Тази година е премиерата на първия му авторски албум. Музиката е написана изцяло в стилистиката на джаза от 50-те години на ХХ век.

Sofia Jazz Days е нов цикъл безплатни концерти, част от „Лятната програма на Столична община“. Концертите ще се състоят в сърцето на града – сцената на Кино Кабана, в градинката на НДК. В програмата на Sofia Jazz Days ще се изявят млади джаз групи, които ще представят своя поглед към импровизираната, акустична музика. Музикантите ще представят на софийската публика своите нови албуми в интимна атмосфера, за която ще допринесат интересните сценографски решения, театрално осветление и безкомпромисен звук, в сътрудничество със Саунд Майнд.

Концертите ще започнат в 20:30 ч, вход – свободен.

Концертите се осъществяват с подкрепата на „Столична община – Лятна програма“.