Музиканти и пътешественици: SENZA в София!

19 май, София Лайв Клуб, 19:30 ч.

SENZA е португалски дует – Catarina Duarte (вокал) и Nuno Caldeira (китара) – който за около 2 години е пропътувал 5 континента и е изпълнил повече от 80 концерта по целия свят. Те са музиканти и пътешественици, които композират песни, вдъхновени от своите пътувания по света.
Сега те представят втория си албум, „Преди мусона“, въз основа на скорошното им пътуване до Индия, което обещава да вдъхнови публиката с нови истории, описани в техните песни. В този диск участват незаменими музиканти: Жулио Перейра, Рао Киао и Жоао Фраде.

Турнето за първия им албум „Плажът на независимостта“ (Disco Antena 1), имаше голям успех и водеше групата по целия свят. За кратко време те завладяха сцените в Гоа, Ню Йорк, Бомбай, Пекин, Дили, Йоханесбург, Хараре, Уиндхоек, Претория, Вашингтон, Ню Делхи, Салвадор да Баия, Сао Пауло и също в Стария континент – Испания, Франция, Германия, Великобритания, и разбира се родната Португалия.
Именно по време на тримесечно пътуване до Югоизточна Азия авторите създават групата и по този начин я свързват с отдалечени дестинации. Те бързо преминаха творческия праг, от написването на първите песни на южните брегове на Камбоджа, Виетнам и Тайланд до концерти по целия свят.
Тайната, казват те, се крие в интензивността, с която живеят, в пътуващите преживявания и тяхната отдаденост и страст към музиката. Музиканти и пътешественици, те пренасят своите страсти, местата, хората и преживяванията си по света в своите дискове.

Концертът на SENZA в София се организира съвместно с Институт Камойнш и Посолство на Португалия