Един от най-известните биг-бендове в Европа ще свири в София

Модърн Арт Оркестра (МАО) е един от най-известните биг-бендове в Европа, базиран в Будапеща, Унгария.От основаването си през 2005 г, Модърн Арт Оркестра е място за артистичен синтез между висококвалифицирани млади музиканти от унгарската класическа и джаз сцена. Основател и ръководител на бенда, водещият унгарски тромпетист Корнел Фекете-Ковач, установява първия състав музиканти в МАО с мечтата за работещ съвременен биг-бенд, фокусиран в изпълнението на творби от най-добрите съвременни автори в страната.

През първите години на своята дейност, за МАО са написани шедьоври от световно признати автори. Оттогава МАО е добил статуса на международно признат камерен оркестър, който работи междужанрово в джаз, поп, класическа музика и съвременна композиция. Между множеството успешни проекти с водещи световни джаз музиканти, са участия със саксофонистите Боб Минцер и Дейв Либман, тромпетиста Уолас Рони, органиста Рода Скот, вокалистите Юлиян Йозеф, Курт Елинг, Ню Йорк Войсес, Харлем Госпъл Хор и пианиста Майк Гарсън.

През 2014 бендът получи страхотна възможност за изява, когато прие поканата на Маестро Енио Мориконе да участва в неговия Lifetime Achievement Tour под негово диригентство в най-големите концертни зали в Европа. През 2015 и 2016 МАО свири в много от големите градове на Европа, но също и в Ню Йорк, Вашингтон и Тел Авив.