Възхваляван като „Джими Хендрикс на акустичната китара”, Антонио Форчоне е един от най-харизматичните изпълнители на нашето съвремие. Той разчупва конвенционалните рамки на китарното изпълнение и вплита африкански, испански, кубински и бразилски елементи в своята подчертано мелодична музика. Определян е и от критиката, и от публиката като „един от най-великите акустични китаристи”, а неговите 17 албума са често на челни позиции в английските джаз класации. Свирил е навсякъде по света – от Австралия, Хонг Конг и Русия, през Карибите, Южна Африка, САЩ и разбира се Европа – а колаборациите му включват музиканти като Джон Маклахлан, Джон Скофийлд, Чарли Хейдън, Трилок Гурту, Чано Домингес, Бирели Лагрен и много други.

резервирайте онлайн за концерта на Антонио Форчоне

„Форчоне достига висини в изпълнението на китара, за които мнозина не могат и да си мечтаят”, пише за него в. „Индипендънт”. Артистичен, оригинален и въздействащ, Антонио Форчоне комуникира отлично с публиката и я прави част от своето шоу – човек никога не може да отгатне каква изненада ще изригне от вулкана. Способността му да акцентира върху незабелязаната красота в живота, свежия хумор и силната емоция прави от всеки негов концерт неповторимо изживяване.

„Изпълнител от световна класа… със силна и завидна техника, той издига китарата на друго ниво, като съчетава мелодичната ѝ сила с драматично въздействащ перкусионен ефект. Форчоне смело отива там, където други не са били, а резултатът е зашеметяващ… опасно добър, той не е за изпускане.” отбелязва „The Stage”.

резервирайте онлайн за концерта на Антонио Форчоне