Fado Violado предлага необичайно и очарователно съчетание на фадо и фламенко, родено от мечтите на певицата Ана Пинял и композитора и китарист Франсишку Алмейда. Със специалното участие на танцьорката Елена Моралес!

[su_button url=“https://www.epay.bg/go/8207526297″ style=“noise“ background=“#ef9b2d“ color=“#ffffff“ wide=“yes“ center=“yes“ rel=“lightbox“]КУПЕТЕ БИЛЕТИ ОНЛАЙН![/su_button] [su_button url=“https://www.facebook.com/events/608762022814570/“ style=“noise“ background=“#ef9b2d“ color=“#ffffff“ wide=“yes“ center=“yes“ rel=“lightbox“]ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК![/su_button]

Ана Пинял започва да пее през 2002 г. в групата Boite Zuleika. Впоследствие заминава за Севиля, за да учи във Фондацията Cristina Heeren. Именно там тя преоткрива фадото и разбира, че това е музиката, на която ще посвети живота си. По същото време Франсишку Алмейда отива в Севиля, за да изучава фламенко китара на същото място. Той е започнал своите сценични изяви на 15 годишна възраст, участвал е в различни формации, изучавал джаз китара и през 2006 г. се сблъсква за първи път с фламенко китарата, убеден, че трябва да се потопи в красотата на тази традиция. Затова и се отправя към Севиля, където се среща с Аня Пинял и двамата създават Fado Violado.

Първият им албум се нарича „A Jangada da Pedra“ („Каменна плоча“) по името на романа на Жозе Сарамагу – асоцииация с идеята на Сарамагу за отцепването на Иберийския полуостров от континента. Fado Violado свързва фадо и фламенко в една обща музика, като помага на хората по-добре да разберат и двете. В албума им има както разцъфнали фадо класики, така и авторски песни. Програмата им, в която има както разцъфнали фадо класики, така и авторски песни, ще бъде представена с Даниел Да Силва – китара, Кристина Лопес – вокал, Жоао Паолу Росаду – бас и Хуан де ла Фуенте – перкусия. Със специалното участите на Елена Моралес – фламенко танц.

Билети от 20 и 25 лв се продават в мрежите на Ивентим и Изипей, в Билетен център Пловдив и в музикалния магазин Мюзик Център (ул. Отец Паисий 5).

Купете билети онлайн тук!

Присъединете се към събитието във Фейсбук и поканете приятелите си!