Sofia Jazz Days:
Мартин Марков трио
Кино Кабана, 1 август 2021
Вход свободен

Първият концерт от Sofia Jazz Days се състоя на 1 август и представи триото на пианиста Мартин Марков, в което участват Михаил Иванов на контрабас и Атанас Попов на ударни. Концертът е осъществен с подкрепата на Столична община – Лятна програма, по проект „Джаз вечери в лятната градина“

Мартин Марков Трио е създадено през 2011г. с идеята да свири само авторска музика. Лидерът Мартин Марков е пианист и композитор с дългогодишен опит в сферата на джаза. През годините състават сменя много басисти като Васил Хаджигрудев, с когото записват първия албум ‘Curves’. В последствие за кратко към триото се присъединява Борис Таслев. Атанас Попов е на барабаните от самото начало и до днес. От 2019 на баса е Михаил Иванов, с когото записват и последния за сега албум ‘New Sight’.

Sofia Jazz Days е нов цикъл безплатни концерти, част от „Лятната програма на Столична община“. Концертите ще се състоят в сърцето на града – сцената на Кино Кабана, в градинката на НДК. В програмата на Sofia Jazz Days ще се изявят млади джаз групи, които ще представят своя поглед към импровизираната, акустична музика. Музикантите ще представят на софийската публика своите нови албуми в интимна атмосфера, за която ще допринесат интересните сценографски решения, театрално осветление и безкомпромисен звук, в сътрудничество със Саунд Майнд.

Вижте още за следващия концерт от Sofia Jazz Days – Теодор Петков Трио, 15 август

Концертите ще започнат в 20:30 ч, вход – свободен.

Концертите се осъществяват с подкрепата на „Столична община – Лятна програма“.