Чуй думите. Почувствай музиката.

Първият фестивал у нас за нова музика от Испания и Латинска Америка ще се проведе тази есен в София. Организаторът – Институт Сервантес-София, обещава изпълнители с бунтарски дух, чиито концерти ще представят нов прочит на традиционната испанска и латиноамериканска музика на 6, 13 и 15 октомври в Модерен театър.

София, 30 юни 2016 г. – Три звезди на новата испанска и латиноамериканса сцена – Ариадна Кастейанос, Росио Маркес и Кармен Парис, пристигат в София през октомври, за да представят нов, бунтарски прочит на традиционната испанска музика в рамките на фестивала !Olé!

Първото издание на фестивала, чийто организатор е Институт Сервантес-София, съвпада с 10-тата годишнина от началото на работата на културната институция в България. След Седмица на испанското кино, в която Институт Сервантес-София партнира на Посолството на Кралство Испания у нас, и Деня на испанския език, провеждан от Сервантес всяка година, последната инициатива на института – фестивалът за нова музика от Испания и Латинска Америка !Olé!, ще бъде представена през месец октомври под мотото “Чуй думите. Почувствай музиката.”