Стилът на пианистката от Каталуния Миранда Фернандес е съчетание на няколко жанра –

фламенко, джаз и латино музика. Тя е повлияна от големите фигури в джаза, като пианистите Чък Къриа и Чано Домингес, както и от великия Пако де Лусия и въпреки младостта си вече е свирила като солистка в престижни зали и театри като Palau de la Música Catalana, L’Auditori de Barcelona, Konserthuset Stockholm и в Nou Barris Flamenco Festival.

Купете билети онлайн!

В настоящият си проект 88-М тя проследява историята на жените във фламенкото и се стреми да подчертае женската роля в света на фламенко музиката. Тя се прекланя пред всички изпълнителки в този жанр, които е трябвало да се борят, за да преодолеят наложените културни стереотипи, дискриминация и обществената принуда на своето съвремие. Независимо от трудностите, те са преобърнали разбирането ни за фламенкото и са допринесли за развитието му и превръщането му от традиционен стил в модерен синкретичен жанр, който се вдъхновява от различни други изкуства – такова, каквото го познаваме днес. Те участват в този процес и са се превърнали в основни фигури за фламенкото, пътеводна светлина за новите поколения.

Включете се в събитието във Фейсбук и поканете приятели!
Пианистката Миранда Фернандес представя проекта 88-М, посветен на жените във фламенкото 1
Миранда Фернандес Трио – photo by Maud Sophie Andrieux

В 88-M Миранда Фердаднес модерното с традиционното с помощта на Кристина Лопес – вокал и електроника (позната на българската публика от гостуването й с португалската група Фадо Виоладо) и Лукас Балбо – перкусия, със специалното участие на Мария Валперсин – фламенко танц.

Концертът на Миранда Фернандес Трио е подкрепен от:

Пианистката Миранда Фернандес представя проекта 88-М, посветен на жените във фламенкото 2Пианистката Миранда Фернандес представя проекта 88-М, посветен на жените във фламенкото 3Пианистката Миранда Фернандес представя проекта 88-М, посветен на жените във фламенкото 4
Президентство на Испания на Съвета на ЕСПосолството на Испания в БългарияInstitut Ramon Llull