Виртуозен изпълнител на фретлес китара и тамбура, забележителен композитор и аранжор, Дженк Ердоган идва от Истанбул, градът-мост между два свята, където той оформя своя уникален стил, изтъкан от преплитането на анадолската традиция и западноевропейската музика и култура.

Купете билети онлайн за концерта на 28 април!

Хилядолетната анадолска история и културно наследство са се предавали в загадъчни, вглъбени лирични мелодии, сътворени от многобройни музиканти и изсвирени с различни традиционни инструменти, живи, променящи се, еволюиращи, в годините. Дженк Ердоган е един от малкото виртуози, които съчетават тези красиви мелодии с нашия съвременен, джазов изказ чрез уникалната си фретлес (без прагчета на грифа) китара. С уникално звучене и дълбоко мелодичен стил, Дженк е всепризнат майстор на фретлес китара и преподавател на този инструмент.

Дженк Ердоган ще представи най-новия си албум “ARA” в София Лайв Клуб на 28 април 1

Дженк Ердоган има няколко албума зад гърба си, множество престижни международни награди и участия в най-големите фестивали по света. През 2019 година участва в създаването на проекта “The Storytellers” с китариста Антонио Форчоне, продуциран от Джаз Плюс и представен като световна премиера в София при абсолютен успех и радушен прием от българската публика. На 28 април в София Лайв Клуб той ще представи най-новия си албум “Ara”

Купете билети онлайн за концерта на 28 април!
Дженк Ердоган ще представи най-новия си албум “ARA” в София Лайв Клуб на 28 април 2