Оригиналното Дафа трио се ражда в мултикултурния Ротердам, Холандия преди няколко години и се състои от сирийския кларинетист Гет Алмагуут, пианистката от Хонконг Сиу Тен Чи и испанския перкусионист Ерик Лареа.

Вземете билети онлайн сега!

Триото изследва и съчетава музикални стилове от различни култури и ни кани на разходка от Близкия изток, през Балканите до импровизараната европейска джаз музика и дори латино жанра. Със свои авторски композиции и аранжименти, Дафа стопля сърцата и се стреми да обедини хората, като покаже красотата на мултикултурализма и силата на многообразието.

Комбинацията от завладяващите мелодии на кларинета на Гет, придружени от интимните хармонии на пианистката Чи и вдъхновяващите ритми на Ерик създават хипнотизиращо музикално пътешествие за слушателите, като същевременно ги карат да се чувстват като у дома си. Концертът на Дафа трио е на 6 юни в София Лайв Клуб в 19:00 ч., билети може да намерите в Ивентим и Дюкян Меломан.

Вземете билети онлайн сега!

Кои са Дафа Трио?

Гет Алмагуут: кларинет и дудук

Ghaeth Almaghoot
Foto: Merlijn Doomernik


Гет Алмагуут е кларинетист от малкия град Саламая, Сирия. Той започва заниманията си с музика доста късно и едва на 21 годишна възраст започва да свири на кларинет. Бягайки от войната в Сирия, той се премества да живее в Холандия през 2015 г и завършва консерваторията в Ротердам.

Гет е участвал в много различни проекти, като Atmaca, L’Chaim и Dyar Band и е представял музиката си в много страни, между които Мексико, Полша, Италия, Швейцария, Франция, Австрия, Швеция, Белгия, Турция, Германия и е свирил заедно с велики артисти като Lena Chamamyan, Ellen ten Damme, Netherlands Blazers Ensemble, Konrad Koselleck Big Band, Paul de Leeuw и много други.

„Неговият стил на свирене на кларинет възприема много различни жанрови елементи, а тонът му е толкова изразителен и вълнуващ като мелодична линия“ – отбелязват по време на Международния фестивал “Музикална среща 2018 г” и всеки, който го е слушал, няма как да не се съгласи с това твърдение.

Тин Сиу Чи: пиано

Tin Chi Siu

Foto: Merlijn Doomernik


Чи е пианистка и композитор, родена и израснала в Хонконг и Макао. Тя е завършила своето класическо образование в Китайския университет в Хонг Конг, после специализира в Ню Йорк и в Ротердамска консерватория (Codarts).

Мултикултурният произход на Чи й дава възможност да разшири стиловия си диапазон, който се разпростира от класическия джаз през етническата и скандинавска естетика. Нейните оригинални композиции най-ясно представят тези разнообразни музикални влияния – разтапящи сърцето класически мелодии, оцветени от сложни джаз хармонии, индийски и европейски фолклорни мотиви и ритъм елементи се преплитат с изкусна джаз импровизация. Нейната музика отива отвъд всяко определение и докосва всяка душа с нежност.

Ерик Лареа: перкусия

Erik Larria

Foto: Merlijn Doomernik


Ерик Лареа е испански барабанист, перкусионист и музикален педагог. Започва да свири на барабани и перкусии на седемгодишна възраст в Люксембург, като впоследствие продължава музикалното си обучение в консерваторията в Ротердам, Холандия, като специализира латиноамерикански перкусии, барабани и фламенко кахон. През това време Ерик редовно свири с няколко групи и проекти на холандската музикална сцена като Nueve Rayos Salsa, Kikun Osupa Batá и Apacay Quintet. От август 2017 г. Ерик се премества в Гуанджоу, Китай, за да работи като преподавател в Консерваторията Синхай със задача да създаде отдел за латино музика към консерваторията.

Вземете билети онлайн сега!