Четвъртък, 13 октомври 2016, 19ч. Росио Маркес и китаристът Мигел Анхел Кортес

Росио Маркес – новото фламенко откритие. Дълбоко свързана с фламенко пеенето, днес гласът й прави революция в жанра. Залага на връзката с традицията, като в същото време й се противопоставя по същество и по форма.

  Програмата на !Olé! продължава на 13 октомври с концерт на Росио Маркес – без съмнение, една от водещите изпълнителки в едно ново и много силно фламенко поколение, което привлича внимание не само в Испания, но и по света. Росио Маркес издава последния си албум El Niño заедно с Universal Music Испания през септември 2014 г. Албумът е амбициозен проект – трибют към фламенко легенда Пепе Марчена, и според много критици е истинска съвременна класика.

El Niño е записан с прочутия фламенко китарист Пепе Хабичуела, Раул Фернандес – един от най-търсените испански продуценти и музиканти, и световно признатия артист Педро Г. Ромеро. Енциклопедичните познания на Росио Маркес за огромно разнообразие от фламенко стилове, нейната силна страст към учене и усвояване на други жанрове и безкрайната енергия, с която търси нови пътища за развитие, я правят не само име, което заслужава внимание, но един от най-свежите артисти на испанката и световната сцена. Росио притежава забележитен глас и силно сценично присъствие, използва нови и различни изразни средства и с лекота успява да трансформира в песните си един традиционен жанр като фламенкото, доближавайки го до разбирането и чувствителността на съвременния човек.