София ще отбележи Световния ден на тангото с едно историческо събитие: премиерния концерт на ПЪРВИЯ БЪЛГАРСКИ ТАНГО ОРКЕСТЪР – ORQUESTA TÍPICA LIBERTANGO!

България вече има своя танго оркестър, посветен изцяло на автентичното, традиционното, класическото аржентинско танго и той се казва ORQUESTA TÍPICA LIBERTANGO! Негов основател и ръководител е най-известният български бандонеонист, Стоян Караиванов, а всички членове на оркестъра са млади и изключително талантливи музиканти, подбрани със специален кастинг и преминали през серия мастър класове на легендарния аржентински бандонеонист Даниел Бинели.

За своя първи концерт музикантите от Orquesta Típica Libertango са избрали програма от известни танга в стила на един от най-обичаните оркестри в историята на аржентинското танго – този на Освалдо Пулиезе. Характерният ритъм, динамиката, виртуозността, драматизма – всичко това прави аранжиментите на Освалдо Пулиезе изключително популярни както в танцовите салони, така и в концертните зали по света.

Стилът на оркестъра на Пулиезе е префектният мост между традиционната и съвременната танго музика и не случайно е залегнал в основата на сценичното танго, такова каквото го знаем от големите танго шоу-спектакли. Ще може да се се убедите в това лично гледайки танцовите изпълнения на СВЕТОВНИЯ ШАМПИОН ПО СЦЕНИЧНО ТАНГО ОТ АРЖЕНТИНА Макс ван дер Воорде, който пристига в София специално за да танцува на концерта със своята партньорка Ралука Алдеа. Един наистина подобаващ старт за първия български танго оркестър!

Премиерен концерт на ORQUESTA TÍPICA LIBERTANGO в чест на Световния ден на тангото 2

Билетите за концерта вече са в продажба на касата на зала „България“ на ул. „Аксаков“ 1 в Дюкян Меломан на ул. „6-ти септември“ 7а, в мрежата на Eventim и онлайн на www.eventim.bg За тези, които обичат да комбинират музиката с шампанско, са осигурени ограничено количество VIP билети, включващи чаша шампанско Sanger Tango Paradoxe Brut Rose преди или след концерта.

След концерта от 20 ч. всички танцуващи танго ще могат отбележат празника, танцувайки на любимата си музика, на традиционния Танго бал (Gran Milonga) посветен на Деня на тангото.

Премиерен концерт на ORQUESTA TÍPICA LIBERTANGO в чест на Световния ден на тангото 3