Марко Мескида е едно от най-ярките и обещаващи явления на музикалната сцена в Европа от десетилетия насам – единодушни са критиците, промоутърите, публиката и собствените му колеги! Наричат го европейският Кийт Джарет и добавят, че е „чудо“, „магьосник“, „цялостен музикант“, „магнетичен“, „извън класациите“…

Избиран четири поредни години за „Музикант на годината“ от Асоциацията на съвременните и джаз музиканти на Каталуния; изнасял солови пиано концерти в най-престижните зали на Европа. Само на 32 години, Марко е изнасял концерти в 32 страни на 4 континента, участвал е в повече от 50 записа и е свилил заедно с музиканти като Лий Кониц, Дейв Либман, Хавиер Колина, Силвия Перес Крус, композирал е музика за театрални и филмови творби.

Вземете своите билети за Марко Мескида в София Лайв Клуб сега:

Марко Мескида блести еднакво като композитор, пианист, импровизатор и водач на група. Той е игрив и непредсказуем артист; творческата му сила е огромна и въображението му изглежда безкрайно. Джарет, Шуберт, Еванс, Рахманинов или Блей, за да назовем няколко, се сливат изящно в музикалната ДНК на Марко. Той позволява на всички тези свои вдъхновения да влязат при него, интегрира ги в потока на своята изразителност и ги среща на неочаквани кръстопътища, превърнали се в отличителен белег на музикалния организъм, който създава.

Всеки, който е слушал Марко Мескида в самостоятелен пиано концерт, излиза възхитен и омагьосан от силата на неговото присъствие, въображение и емоционално изпълнение. Ще омагьоса и нас на 29 октомври в София Лайв Клуб.

Концертът на Марко Мескида в София се организира с подкрепата на Institut d’Estudis Baleàrics, Посолството на Испания в София и Институт Сервантес – София

Марко Мескида, наричан "европейският Кийт Джарет", ще свири в София Лайв Клуб на 29 октомври 4
Марко Мескида, наричан "европейският Кийт Джарет", ще свири в София Лайв Клуб на 29 октомври 5
Марко Мескида, наричан "европейският Кийт Джарет", ще свири в София Лайв Клуб на 29 октомври 6