Превърналите се в автентичното откритие на 2016 г. в Испания Мария Арнал и Марсел Бажес ще представят своя албум “45 cerebros y 1 corazón” на 18 октомври в София Лайв Клуб.

Мария Арнал и Марсел Бажес записват своя дебютен проект “45 cerebros y 1 corazón” за лейбъла Fina Estampa и веднага се превръщат в откритието на 2017 г. Албумът печели престижни награди като Premi Ciutat de Barcelona de Música и е избран за предпочитана творба от читателита на Time Out. Талантливата вокалистка и прекрасният китарист са от Каталуния и продължават линията на представяне на популярната музика по възможно най-добрия начин като създават свои песни, в които са вплетени мотиви от запазени архивни автентични записи от целия Иберийски полуостров.

И като започнем още от заглавието “45 cerebros y 1 corazón”(45 мозъка и 1 сърце ), което Мария втъкава в стиховете на едноимената песен, породено от една новина за разкопаване на един масов гроб на жертви от времето на Гражданската война в Ла Педраха(Бургос), става дума за онова, което искат да потъне в забрава, а не бива да се забравя. Много от песните им като “Ball del Vetlatori” и “A la vida” създават усещането за голяма близост до живото изпълнение и омагьосват с трептящата емоция, предадена от артистите.