Програмата Alma en Cuba e една изящно подбрана селекция от кубински песни извън времето или по-точно казано – на всички времена, в която се преливат и си взаимодействат съвременни елементи, вплетени в традиционната лирична музика от Куба.

Двама от най-експресивните и талантливи музиканти със световно значение от съвременната джаз сцена – пианистът Иван Мелон Люис, носител на награда “Латино Грами” и познат на публиката от бенда на Ара Маликян, и саксофонистът Ариел Брингес, завладял сърцата на публиката преди година в София – ще ни разкрият своята представа за преливането на стилове и прескачане на граници в популярната кубинска музика. Една среща на минало, настояще и бъдеще в обятията на кубинските стилове – danzón, contradanza, son montuno и взаимодействието им с джаза и европейската класическа музика.

Купете билети онлайн! Включете се в събитието във Фейсбук и поканете приятели!
Иван Мелон Люис и Ариел Брингес - <em>Alma en Cuba</em> 1
Иван Мелон Люис

Всепризнат за един от най-влиятелните кубински пианисти на нашето време, лидерът на проекта – пианистът Иван Мелон Люис – е носител на награда “Латино Грами” за албума “Voyager” и познат на публиката от групата на Ара Маликян. Той е редовно канен на най-известните сцени в Европа и САЩ като Jazz Marciac, San Francisco Jazz, New York – Blue Note Jazz club, Washington Kennedy Center, Montreaux Jazz Festival, Barcelona Jazz Festival, Havana Jazz Plaza.

Иван Мелон Люис и Ариел Брингес - <em>Alma en Cuba</em> 2

Ариел Брингес е саксофонист и композитор от Санта Клара, Куба, който има вече три награди Грами за участието си в албумите на “Tributo a Irakere: live in Marciac” (2017) на Чучо Валдес, за “El Tren de los momentos” (2009) на Алехандро Санс, както и за дуeта си с Иван Мелон Люис “Voyager”(2021). Ариел Брингес има няколко албума като титуляр и е свирил с фигури като Тата Гуинес, Боби Каркасес, Дейвид Мъри, Хавиер Колина, Пакито Д’Ривера, Перико Самбеат, групите Кетама и Симпли Ред.

Иван Мелон Люис и Ариел Брингес - <em>Alma en Cuba</em> 3
Концертът се осъществява с подкрепата на Accion Cultiral Española