Една вълнуваща разходка из стара Хавана с пианиста Гийермо Рубалкаба (1927 – 2015) и певеца Луис Франк Ариас. Дуетът ще изпълни прочувствени кубински болера (балади) като Si te contara, Veinte Años, SIlencio в стилни аранжименти. Легендарният пианист Рубалкаба – все така жизнен, макар и на 87 години, е способен да разчувства дори и най-сериозния слушател, докато Луис Франк напява обаятелни истории. Все по-голяма рядкост е докосването до старите майстори на болерото, затова този шанс не е за пропускане.

Гийермо Рубалкаба е потомък на известна кубинска музикална династия. Започва да се обучава да свири на флейта и цигулка, но скоро разбира, че е роден за пианото. В Куба го наричат “човекът със златните ръце” и независимо че е на преклонна възраст, великият пианист продължава да обикаля света с групи като Buena Vista Social Club или Afro Cuban All Stars. Свирил с кого ли не – от Компай Сегундо и Омара Портуондо до Чучо Валдес и Хуан де Маркос – Рубалкаба е жива легенда на кубинската музика.

До него ще застане един от забележителните гласове на нашето време – Луис Франк Ариас – изтънчен сонеро, който успява да покаже емоцията на кубинската песен като никой друг. Работил дълги години с Компай Сегундо, основен вокал в Afro-Cuban All Stars, както и основател на групата Soneros de verdad, в която си партнира с Пио Лейва, Луис Франк е от новото поколение майстори на кубинската музика, силно свързани с корена и пазещи традицията. Преломен момент в кариерата му е участието му във филма на Вим Вендерс “Musica Cubana” през 2004 г.