Четвъртък, 6 октомври, 19ч. Ариадна Кастейанос и ED IS DEAD

Забележителната Ариадна Кастейанос свири фламенко на пиано. Завършила музикалния колеж Бъркли, свирила с Пако де Лусия, днес представя музиката си по целия свят. В София ще покаже един изключително интересен проект: пиано, фламенко и електронен саунд.

Трите концерта от фестивала – на Ариадна Кастейанос, Росио Маркес и Кармен Парис, се организират в партньорство с Джаzz+ и ще се състоят в Модерен театър на 6, 13 и 15 октомври. !Olé! ще бъде открит от андалуската пианистка и композитор Ариадна Кастейанос, наречена от американското списание Vanity Fair “един от най-добрите млади джаз музиканти на своето поколение”.

Ариадна е окрита и представена на голямата сцена от една важна фигура в испанската култура – продуцентът и музикант Хавиер Лимон, който е зашеметен от изключителната й техника и музикалната й интуиция. Нейният албум Flamenco in Black&White печели награда “Грами Латино” през 2013 г. В България изпълнителката пристига с диджея и продуцент Ed is Dead, резидент на Fashion Beat Team в Мадрид.[:es]