ЕСТРУНА
Арканхел с хор “Нови български гласове”
дир. Георги Петков
София, 31 март 2019, НДК зала 1

Дани де Морон (кит), Рикардо Морено (кит), Хосе Мануел Посада “Попо” (бас) и Агустин Диасера (перк)

Награда Латино Грами® за Най-добър фламенко албум 2018 за албума “Al Este del cante” (Universal Spain)

На 9 март 2018 излезе албумът “Al este del cante” на Арканхел, записан на живо по време на три концерта с хор Нови български гласове “Еструна” през август 2017. На 15 ноември 2018 беше отличен с Latin Grammy® за най-добър фламенко албум. Това е най-високото отличие за български музиканти като титуляри на запис. Албумът “Al Este del cante” се продава в Дюкян Меломан и в избрани книжарници.

Гледайте запис на концерта на Еструна в зала 1 на НДК (5 декември 2015) със специалното участие на Антонио Форчоне и Патрисия Гереро

 

Арканхел, един от водещите фламенко гласове на Испания, търси така наречената от него “съвършена хармония на българското хорово пеене” –  и я намира с помощта на невероятните млади певици от Новите български гласове с диригент Георги Петков. Репертоарът на Еструна се простира от известни фламенко пиеси и български фолклорни песни, до оригинални композиции на участниците. Групата – в която участват още Дани де Морон (фламенко китара), Рикардо Морено (китара), Хосе Мануел Посада “Попо” (бас) и Агустин Диасера (перкусия) – събира традиционни мелодии от двата края на Средиземноморието в уникална смес, носеща съвършена наслада.